Управлението на табовете в браузъра e ключово за по-ефективното сърфиране в интернет и откриване на информация в интернет. Използването на твърде много прозорци често може да затрудни търсенето, но модерните браузъри предлагат смарт решения на този проблем. Ако сте потребител на Google Chrome вероятно сте забелязали функцията "Tab Groups", която е създадена да улесни работата с активните табове.

Концепцията е проста, но изключително ефективна. Полезният инструмент позволява да групирате отворени прозорци в групи за по-удобен достъп. Функцията е достъпна, както за десктоп версията, така и за мобилните приложения нa браузъра. Интеграцията на Tab Groups позволява лесно да добавяте и групирате сходно съдържание, да персонализирате групите с имена и различни цветове.

Преди интеграцията на новата функция групирането на табове по такъв начин бе възможно единствено с плъгини и външни разширения. Голямо предимство на Tab Groups е, че всички отворени табове са налични от един прозорец.

 

 

По този начин няма да се налага да помните кой прозорец съдържа таба, който искате да отворите. Цялата информация е на едно място, като добавянето на цветни маркери допринася значително за мултитаскинга. Можете да избирате между осем цвята, което е достатъчно визуално да организирате всичките активни прозорци в уеб браузъра, съобщава HowToGeek.

Ако сте отворили група от табове и кликнете върху линк след това страницата ще се отвори в същата Tab Group. Това е полезно за сортиране на голям брой табове. Едно кликване ще свие групата в малка икона и ще ви позволи да продължите да сърфирате в други страници, когато е необходимо.

 

Още от Digital: Google Chrome ще позволи да заключваме табове в инкогнито режим