Постоянният достъп до интернет създава сериозни рискове за сигурността на потребителите и личнитe им данни. Независимо колко сте внимателни винаги оставате следи за своята активност на доставчика ви на интернет. В същото време технологичните компании опитват с различните методи да ви следят онлайн и да знаят какво съдържаните търсите и откривате в глобалната мрежа. Именно заради това все повече хора започват да използват набиращите голяма популярност VPN мрежи, които са ефективно решение на този проблем, съобщава TechRadar. 

 

Tози тип услуги са един от малкото с начини, с които да защитите личните си данни и спазват всички принципи на концепцията за свободния интернет като сигурност и поверителност. В момента има хиляди частни компании, които предлагат VPN мрежи на своите клиенти, като голяма част от тях са безплатни. Анализаторите очакват тази тенденция да се запази, но прогнозират, че само някои от тях ще се превърнат в хит и ще се превърнат в успешни продукти за сметка а всички останали. Според тх до пет години почти всеки човек с достъп до интернет ще използва VPN.

 

 

В крайна сметка всичко това ще доведе до разнообразни възможности за избор на всеки потребител. Любопитен факт е, че хората са по-склонни да използват VPN на външни разработчици вместо на добре утвърдени имена като Google и Apple. По този начин се опитват да намалят зависимостта си от тях и огромното количество информация, което тези компании вече притежават за всеки от нас. Интересът на потребителите ще ги накара да използват VPN и на смартфоните, което допълнително ще популяризира тези услуги в световен мащаб.

 

Oще от Digital: Най-добрият безплатен софтуер гарантиращ поверителност на потребителите