Инженерите на германския производител обмислят идеята електрическите автомобили с бранда Mercedes-AMG да издават изкуствени шумове. По този начин ще предпазват пешеходците, които се намират в близост до тях. Новите EV автомобили от серията ще бъдат толкова безшумни, че е нужен алтернативен начин да се предупреждават другите участници в движението. Именно заради това Mercedes-AMG ще създадат собствена колекция от изкуствени звуци.

 

Данните за тези планове бяха потвърдени лични от главния изпълнителен директор на Mercedes-AMG дивизията, Тобиас Моерс. В своето изявление той сподели, че компанията предлага на клиентите си уникална емоция, а звука е неизменна част от това усещане и цялостното изживяване, предаде Engadget. Реализирането на тази идея предпоставя огромни маркетингови възможности за германския производител.

 

Още по-интересното е, че Mercedes-AMG планират да използват звуци на популярната рок група Linkin Park. Бандата ще се превърне в първият официален партньор на този проект и успоредно с тях ще бъдат привлечени много други аудио експерти. Благодарение на тях Mercedes-AMG ще създадат оптималната палитра от звуци, които да отличават бъдещите им електрически автомобили от другите конкурентни превозни средства.

 

Вижте електрическите автомобили, които очакваме на пазара до 5 години