Всеки ден потребителите споделят огромно количество изображения и клипове в своите профили в социалната мрежа, като нейната популярност я превърна в един от най-ярките символи на интернет революцията от последните няколко години. В момента над 1.5 млрд. души по цял свят ежедневно се логват във Facebook, за да видят най-интересните неща, които се случват около тях и се качват от любимите им хора. Лично шефът на компанията, Марк Зукърбърг направи интересна прогноза, че много скоро видео материалите ще се превърнат в основния начин да споделяме важните за нас мигове в живота ни в онлайн пространството. 

 

Постепенно тази тенденция ще доведе и до все по-масовото навлизане на 360-градусови клипове, които по изцяло нов начин ще отразяват вълнуващите моменти и неща, които ни заобикалят. Само преди десетилетие използвахме предимно текстови съобщения, за да комуникираме с приятелите си, като тази ситуация се промени след появата на смартфоните, които сега имат все по-добри камери и постепенно превърнаха снимките в основен компонент от присъствието ни в интернет. Еволюцията на технологиите и факта, че мрежите на мобилните оператори стават все по-бързи ще ни позволят да споделяме все повече съдържание от мобилните си устройства за кратко време, като все по-голяма част от него ще бъдат видео клипове.

 

Подобни процеси ще създадат и основата, която се очаква след няколко години да превърне технологиите за виртуална реалност в неизменна част от ежедневието ни, като Facebook смятат да играят ключова роля в тази пазарна ниша. Марк Зукърбърг смята, че не е далече времето, в което потребителите не само ще виждат, но ще могат да "усещат" в невероятни детайли видео клиповете, които споделяме в социалните мрежи. Данните показват, че сега над един милион потребители гледат 360-градусови материали в своите профили, като постепенно този стандарт ще измести класическите клипове, които снимаме от смартфоните.

 

Вижте как да предаваме видео на живо през Facebook