Шведският производител винаги е впечатлявал потребителите не само с елегантния дизайн и технологични иновации, но и със сигурността на своите автомобили, което продължава да е едно от най-големите им предимства. Volvo ще продължават да инвестират огромни финансови средства в разработването на технологии, които да превърнат безопасността от проблем в най-силната характеристика на бъдещите коли. Oт компанията също така направиха много интересна прогноза, че до няколко години очакват впечатляващи подобрения в сигурността на автомобилите не само на своите, а и на другите водещи производители, предаде BGR.

 

Инженерите на Volvo са на мнение, че еволюцията на технологиите ще позволи до края на десетилетието те да са толкова безопасни, че пътниците да не са жертви на никакви инциденти, които могат да изложат на сериозен риск здравето им. Според тях за това ще допринесе сериозно и навлизането на самоуправляващи автомобили, които сами анализират и предвиждат ситуациите на пътя. Софтуерните алгоритми, които те ще използват ще са много по-усъвършенствани и ще могат да взимат много по-бързи и ефективни решения, което ще доведе до значително намаление на възможностите за катастрофа или друг пътен инцидент.

 

Плановете на Volvo предвиждат нейните нови автомобили да станат максимално безопасни и стабилни на пътя, като използват модерни технологии и датчици за предотвратяване на сблъсъци, системи за автопилот и автоматично паркиране и придържането им в правилната лента, както и откриване на животни и други обекти на платното. Дори, когато даден водач поеме пълен контрол над колата си тези технологии ще продължат да функционират и да му помагат, докато стигне до желаната от него локация. Можем само да се надяваме, че предвижданията на Volvo ще се окажат правилни и само след няколко години катастрофите и пътните инциденти ще останат в историята.

 

Вижте Volvo ще представят първия автомобил със суперкомпютъра NVIDIA Drive PX 2