Дългите полети със самолет могат да бъдат изключително изтощителни и скучни. Използването на смартфона е добър начин да се забавлявате, но вероятността да падне батерията е доста голяма. Именно заради това много авиокомпании са оборудвали задната част на седалките в самолетите с дисплеи, на които можете да гледате филми. Оказва се, че пътниците продължават да използват своите устройства вместо дисплеите, които компаниите смятат, че са по-подходящи за забавление. Това накара някои превозвачи да променят стратегията си.

 

Решениетое да се премахнат дисплеите в задната част на седалките в самолетите, а вместо това пътниците ще бъдат насърчавани да стриймват желаното съдържание от личните им смартфони, таблети или лаптопи. Засега тази идея е ограничена единствено до полетите на малка дистанция и е провокирана от желанието да се намали теглото на самолетите. На пръв поглед това звучи като странна причина, но в определени случаи може да намали разходите за поддръжка с повече от $10 хил., предаде BusinessInsider.

 

 

Някои авиолинии осигуряват безплатен достъп до популярни мобилни приложения за комуникация или безжичен достъп до интернет на борда на самолетите. По този начин пътниците ще могат да се забавляват с любимото си мултимедийно съдържание или игри на своите лични мобилни устройства. Времето ще покаже дали тази идея ще добие популярност и респективно ще бъде възприета от повече авиолинии по цял свят или дисплеите в седалките ще продължат да са част от самолетите.

 

Вижте пет факта за самолетите, които ще излекуват страха ви от летене