Ако има две приложения на Apple, които собствениците на устройства с Android биха искали да използват в ежедневието си едното е iMessage. Приложението за комуникация е предварително инсталирано на iPhone и е едно от съществените предимства на iOS пред Android.  С течение на времето Google разработиха собствена алтернатива в лицето на т.нар. "Rich Communication Service (RCS)" съобщения.

Подобренията на компанията са доста сериозни, но мнозина продължават да определят iMessage като по-добрата платформа. От Apple са доста мълчаливи и не са коментирали официално плановете за евентуална интеграция към Android. Именно заради това iMessage продължава да е достъпно ексклузивно за екосистемата на Apple.

В момента тече съдебен конфликт между компанията и Epic Games, които разработват играта Fortnite. Данни свързани с това разследване, обаче хвърлят повече светлина защо няма да видим версия на iMessage за конкурентната операционна система.

Технологичният гигант е обмислял възможността да предложат приложението за Android, но в крайна сметка се отказват от тези планове, съобщава SlashGear.

 

 

Най-важният фактор в стратегията на Apple е да накара потребителите да се придържат към собствената им екосистема. iMessages е най-добрият пример за тази стратегия. Собствениците на iPhone имат достъп до премиум функции за комуникация между iOS устройствата. Ако общуват с Android потребители това не е възможно.

От документацията по делото между Apple и Epic Games разбираме, че разговори на високо равнище относно бъдещето на iMessages са провеждани през 2013г. Вицепрезидентът на Internet Sofware and Services дивизията, Еди Куе потвърди, че компанията е разполагала с нужния потенциал да оптимизира приложението за Android.

Дискусиите по темата, обаче са свързани с опасения, че потребителите могат да предпочетат конкурентната платформа пред iOS, ако могат да използват iMessage. Собствениците на iPhone също така се опасяват, че не са запознати с начина, по който работи Android, но също трябва да инвестират повече средства за аксесоари и конектори.

Задържането на масовия потребител към iOS изглежда е в основата на решението iMessages да не е достъпно за Android.

 

Oще от Digital: Защо Google Messages стaва все по-голяма конкуренция на iMessage