Вече ви информирахме, че Western Digital предложиха $17.4 млрд. за бизнеса с NAND флаш памет на Toshiba. Това не е единствената компания, която проявява интерес към подобна сделка, тъй като Apple е част от консорциум, който е готов да плати дори още по-висока сума. Според данните групата е отправила конкретно предложение на стойност $18.2 млрд. В интернет се появиха данни, разкриващи, че Apple ще се опитат да блокират сделката между Western Digital и Toshiba, предаде PhoneArena. 

 

Teхнологичният гигант изразява опасения, че придобиването на NAND бизнеса на Toshiba от Western Digital ще се отрази негативно на конкуренцията в тази пазарна ниша. Apple дори заплашиха, че ще спрат да купуват продуктите на Western Digital, ако все пак сделката се осъществи. Смартфоните iPhone използва именно NAND флаш чипове на Toshiba, като Apple смятат, че подобно придобиване ще се отрази и на ценовото предимство, което сега имат в този сегмент.

 

От компанията искат Western Digital да преосмислят участието си в сделката.  Ако склонят да останат миноритарен инвеститор Apple ще се ангажират да осигурят допълнително финансиране от $460 млн. Тук е момента да уточним, че Toshiba трябва да разгледат още няколко оферти освен тази на Western Digital и на инвестиционната фирма KKR. Apple участват като партньор в още две предложения, които са направени от Foxconn и компанията Bain Capital.

 

Вижте как нова технология ще позволи на SSD дисковете да съхраняват с 40% повече информация от сегашните