Аpple в момента разполагат с четири софтуерни платформи: iOS, watchOS, tvOS и преименуваха десктоп операционната си система на macOS, но също така предлага и множество мобилни приложения, които са достъпни само за нейните устройства на пазара. Добър пример в това отношение е iMessage, което се радва на голяма популярност сред собствениците на iPhone и iPad, като в интернет вече се появи информация, че компанията смята да представи версия на заглавието за Android OS. Идеята да отвори приложението за конкурентната платформа е много интересна, но сега разбираме, че това няма да се случи, както и какви са причините за това, информира iClarified. 

 

Оказва се, че технологичният гигант има съвсем различна идея за бъдещето на iMessage и смята да продължи да предлага това мобилно приложение само на своите потребители. В момента има над 1 млрд. устройства, които работят с нейните операционни системи и Apple смятат да им предложат най-добрата комуникационна платформа, като използват най-усъвършенстваните си алгоритми за изкуствен интелект, за да обработват информацията, която те споделят помежду си. От своя страна компанията иска да остави iMessage достъпно само за нeйните устройства, тъй като това е допълнителна причина хората да си купуват смартфони и таблети iPhone и iPad. 

 

По този начин единственият вариант да се възползвате от предимствата на iMessage е да си купите устройство на Apple, тъй като премиерата на приложението за Android може да се отрази в негативен план на продажбите им на пазара. Все пак в Google Play можете да откриете разнообразни приложения за комуникация, с които да се свързвате бързо и лесно с любимите си хора. Мотивите на Apple са доста логични, тъй като тя винаги е залагала на подобна стратегия, за да разширява присъствието си в пазара на мобилни устройства и желанието да не представи iMessage версия за Android не е толкова изненадващо. 

 

Вижте защо е добре да кодираме съобщенията си