iTunes представлява най-добрия начин да слушате музика и любимите си подкасти, да гледате филми и телевизионни предавания от устройствата на Apple от почти две десетилетия. Няма да е пресилено да кажем, че тази програма предизвика истинска революция в прехода към по-модерните дигитални източници на музика. В продължение на години iTunes позволява на стотици милиони потребители всеки ден лесно да управляват и синхронизират своите файлове между всичките си джаджи с macOS  и iOS.

 

 

Официалната премиера на софтуера стана факт през 2001г. на Macworld Expo, като iTunes предложи и ефективно решение на проблема с авторските права и пиратстването на музика. Компанията смята, че е настъпил момента популярната платформа да остане в миналото почти 18 години след като представи този легендарен продукт. Последните данни на Bloomberg разкриват, че Apple ще потвърдят официално за спирането на iTunes само след броени часове, когато започва конференцията с разработчиците WWDC 2019.

 

 

Концепцията също така предвижда iTunes да бъде наследена от три мобилни приложения, които се казват Мusic, TV и Podcasts. Потребителите ще могат да използват първото от тях за софтуерни ъпдейти и създаване на локални копия на мултимедийната им колекция от съдържание. На практика Music ще работи по същия начин за организиране, управление и стриймване на личната ви музика. Както имената подсказват TV ще акцентира върху филмите и телевизионните шоута, а Podcasts върху подкастите.

 

Oще от Digital: iTunes вече е достъпен за изтегляне от Microsoft Store