Обикновено Google пускат новите версии на мобилната си операционна система в края на октомври или началото на ноември. Според AndroidCentral, обаче, Android N може да се появи по-рано от очакваното. Сайтът се позовава на думите на Хироши Локхаймър от Google, който твърди, че ъпдейтът ще придобие „финална” форма и ще бъде доставен на производителите на мобилни устройства още през лятото.

 

Разбира се, това че производителите вероятно ще получат Android N по-рано от обикновено, не означава, че ъпдейтът веднага ще стане достъпен и за нас или че още през лятото ще видим нови смартфони и таблети работещи с N.

 

Още от Digital: Google изненада разработчиците с първата тестова версия на Аndroid N

 

Всеки месец Google ще представя предварителна версия на Android N, предназначена за програмистите, като последната такава (номер пет) ще се появи през юли. Точно тогава – в началото на третото тримесечие на годината – ще бъде представена и финалната версия на платформата.

 

Ако всичко върви по план, програмистите ще получат възможността да създадат нови приложения много по-бързо, отколкото досега. Това е добра новина и за обикновените потребители, които ще тестват новата операционна система в рамките на програмата Android Beta – те ще могат много по-рано от всякога досега да ни запознаят с ъпдейта и да подчертаят неговите добри и евентуално лоши страни.