Adidas използват модерни технологии за 3D принтиране в създаването на някои от спортните си обувки. Германският производител вече работи над нов впечатляващ модел, който се казва Futurecraft 3D. Това е първата обувка досега, която използва уникалния Digital Light Synthesis процес. Adidas смятат, че тази иновация ще предизвика истинска революция в начина, по който се произвеждат обувки в световен мащаб. Новият метод позволява да се достигне "напълно различен производствен мащаб", предаде Engadget.

 

 

Futurecraft 4D е футуристичен модел, който има коренно различна подметка, в сравнение със своите предшественици. Производството на обувките става с уникален метод, който съчетава светлинни лъчи и специална светлина. Трябва да отбележим, че Futurecraft 4D представляват само концепция и засега няма да се продават масово на пазара. Обувките са създадени с целта да демонстрират предимствата на Digital Light Synthesis процеса и да покажат какво е бъдещето на индустрията.

 

 

Официалните данни на Аdidas разкриват, че ще бъдат произведени само 300 бройки на Futurecraft 4D. Aко малцината, които имат възможността да се сдобият с обувките ги харесат Adidas са готови да създадат още 10 хил. чифта до края на настоящата година. Независимо от успеха на Futurecraft 4D германският производител ще започне да използва все повече Digital Light Synthesis технологията. Очаква се до края на 2018г. с този процес да бъдат създадени над 100 хил. спортни обувки.

 

 

Вижте как Cerevo Taclim са първите обувки в света за виртуална реалност