Телевизорите с OLED дисплеи имат разнообразни предимства свързани основно с по-ярките и наситени цветове и по-тъмни нюанси на черното. Благодарение на усилията на големите компании, устройствата с тази технология стават все по-евтини, по-тънки и консумират по-малко енергия. Добър пример в това отношение е новата серия LG Signature W-series, които са с дебелина от едва 2.5 милиметра и вече спечелиха наградата за най-добра иновация на CES 2017. Телевизорите с OLED дисплеи ще стават все по-популярни и през 2017г. най-накрая могат се превърнат в хит на пазара. 

 

Най-новите OLED телевизори представени на CES 2017г.

1.  Samsung Q8 Curved и Q9 Flat Quantum Dot OLED 

2.  LG Signature OLED TV W 

3. Sony XBR-A1E Bravia 4K OLED TV

4. Panasonic EZ1000 4K OLED HDR

 

Новото поколение OLED телевизори на компании като Sony, Panasonic и LG включват поддръжка за 4K резолюция и това се превръща в другото им важно предимство пред моделите с LCD дисплеи. Конкуренцията между водещите производители допринася и за намаляване на цената им, което е важен фактор за популяризирането им на пазара, предаде Engadget. LG B6 се продаваше на пазара за $4 хил., но няколко месеца след това вече бе достъпен за $2 хил. Навлизането на Sony в тази пазарна ниша е сигурна гаранция, че ще допринесат допълнително за развитието на тази тенденция.

 

В момента LCD телевизорите продължават да са по-евтини от тези с OLED технологията, но много скоро ситуацията може да се промени. До края на настоящата година има голяма вероятност техните цени да се изравнят което пък би имало много важно значение за популярността на тази технология в глобален мащаб. Много потребители биха предпочели OLED телевизор пред такъв с LCD дисплей на една и съща цена, заради многото предимства на технологията. Именно заради това 2017г. ще се превърне в най-подходящият момент да си купите нов OLED телевизор с 4K резолюция и достъпна цена.

 

Вижте как OLED телевизорите ще станат по-евтини от LCD моделите до 2017г.