Смарт часовниците, фитнес гривните и другите подобни джаджи, които се свързват безжично с мобилните ни устройства и така допълват функционалността им се радват на все по-голяма популярност сред потребителите по цял свят. Mного пазарни наблюдатели предвиждат, че през следващата година ни очакват множество интересни събития в тази ниша, които ще доведат до навлизането на много по-атрактивни и достъпни продукти на пазара. Анализаторите от PhoneArena също споделят това мнение, като дори твърдят, че има всички основания да смятаме, че 2016г. ще се превърне в годината на джаджи като фитнес гривни и смарт часовници. 

 

Първата причина за това твърдение е факта, че ни очаква следващото поколение модели на водещите производители с Android Wear, като почти сигурно ще видим премиерата и на наследника на Apple Watch. Друга интересна иновация, на която ще станем свидетели през 2016г. е представянето на повече джаджи, които имат e-SIM карти, позволяващи им да работят самостоятелно и да извършваме обаждания директно от тях без да се налага да вадим смартфона от джоба си. Samsung Gear S2 е първият модел с тази функционалност, но и другите производители ще обърнат сериозно внимание на тази иновация в бъдещите си продукти с Android Wear. 

 

Аpple също така ще представят по-добра версия на своя смарт часовник, която вероятно ще работи с нова версия на Watch OS и отново ще заложи на елегантен дизайн в опита си да се конкурира успешно с тях. Има доста компании, които са насочили усилията си към създаването на достъпни фитнес гривни и тракери, които предлагат все повече функционалности и се продават на достъпни цени, които варират между $20 и $50, като тази тенденция ще се задълбочи в следващите месеци. В заключение ще отбележим, че комбинацията от всички тези фактори има потенциала наистина да превърне 2016г. в годината на смарт часовниците и фитнес джаджите.

 

Вижте могат ли смарт часовниците да станат популярни като смартфоните