Вижте още видео ревюто: Ulefone Armor 3W - Смартфон с MIL-STD-810G и много допълнителни аксесоари

 

Характерният дизайн и цвят го издават – това на екраните ви е Ulefone Armor 3W. Един ударо, водо, прахо и температуроустойчив смартфон, който може оцелее след какви ли не изпитания. В първата част на видео ревюто, което Digital.bg му посвети, спряхме поглед именно върху протекцията и дизайна на устройството. Сега идва ред да се насочим към техническите му параметри, който също са доста добри.

 

Купете Ulefone Armor 3W с най-ниска цена от Smartfonix.com

 

За разлика от голяма част от бронираните смартфони , при които дисплеят не е много голям, при дисплеят на Ulefone Armor 3W, размеръ е цели 5.7"- достатъчно голяма зрителна площ за работа и забавление, включително и за гледане на видео от няколко човека едновременно, още повече, че и ъглите на странично виждане са доста широки.

Дисплеят има не само много високо ниво на защита (Gorilla Glass 5), но и висока резолюция -  FHD+ (2160x1080 пиксела). Благодарение на това плътността на пикселите за 1“ е  424ppi с 0.06мм размер на всеки от пикселите. Това от своя страна води до много добра детайлност и до намалена умора в очите при продължителна работа с дисплея. Яркостта на дисплея е изключително висока и той е добре видим дори когато към него е директно насочена слънчева светлина. Дисплеят има много добро цветопредаване, постигнато не и без помощта на MiraVision която имаме в характеристиките.

Гледайки видео е време да пуснем и малко звук от него, за да успее Armor 3W да ви изненада приятно за пореден път. Смартфон с толкова силен звук не беше попадал в ръцете ни за тест отдавна. Ulefone са интегрирали два високоговорителя горе и долу, като силата на звука който възпроизвеждат е съпоставима с този на не лоша външна колонка. В телефона базово имате FM Радио, но за да го използвате, ще трябва да свържете слушалки, които да служат като антена. В телефона има вградени два микрофона, като единият от тях е шумоподтискащ. Това е звуков тест в шумна среда, който записахме за вас.

 

Разглеждайки периферията, впечатление ни прави, че освен стандартните Power бутон и курсор за звука, има още един бутон върху който стои надпис PTT. Абревиатура зад която стои Push To Talk. Натискайки бутона, вие активирате Walkie Talkie което работи на онлайн принцип с различни честоти. Тук ще направим една вметка -в горната периферна част впечатление ще ви направи това капаче, при версията Ulefone Armor 3WT, там се поставя антена за истинска радиостанция. В окомплектовката на стандартният Armor 3W такава няма, но пък можете да си говорите онлайн през PTT.

 

В срещуположната дясна страна, Ulefone са интегрирали  Fingerprint сензор, който работи дори да сте с мокри пръсти, като отключването на телефона става за едва 0.1 секунда. Ако вече ръцете са ви кални или пък прекалено мръсни, можете да отключите телефона и с помощта на предната му камера Face Unlock софтуер, който ще ви разпознае на база 512 точки от лицето ви. Двете 4G dual VoLTE SIM карти на телефона се намират под този капак, който се отваря с помощта на отвертка, която имате в комплект с телефона, там е и слота за microSD карта памет. Двойното 4G ви позволява докато провеждате разговор, успоредно да можете да приемате съобщения и да сърфирате в интернет. Покритието на антените на телефона е много добро, дори на места с по-слаб обхват.

 

Същото можем да кажем и за Wi-Fi покритието, което поддържа стандарти 802.11 a/ac/b/g/n 2.4G/5G. Ulefone Armor 3W е широкобандов и поддържа 6 типа от 38 мрежови ленти по целия свят. Така дори да ви се наложи да пътувате където и да е по света, няма да имате нужда от алтернативен телефон, който да работи с местната мрежа.  Навигационното позициониране на 3W също е много добро и дава съвсем минимално отклонение в сравнение с професионална навигационна система Garmin. Навигацията става прецизно на база – GPS, Glonass и Beidou. Безжичната връзка с други устройства става посредством Bluetooth 4.1, като за бързото свързване с тях идва на помощ NFC. Чрез него можете да се възползвате и от разплащателната услуга Google Pay, но само в страните които я поддържат. За момента България не е сред тях.

 

 

Какви са характеристиките на хардуера и камерите на Ulefone Armor 3W, можете да научите в аванс като посетите официалният сайт на вносителя на Ulefone – Smartfonix.com. А как работи хардуера в комбинация със софтуера и батерията на телефона, ще научите в следващото видео ревю от поредицата, която Digital.bg му посвети.