Apple са изправени пред неочакван проблем, който засяга потребителите им с лаптопи MacBook Pro. В интернет се появиха данни, които разкриват, че собственици изпитват затруднения със зареждането на устройствата.

От форумите разбираме, че при някои версии на лаптопите използването на портовете в лявата част от корпуса предизвикат сериозно загряване.

Потребителите споделят още, че процесора започва за кратко време да изразходва сериозни системни ресурси.

Все още няма яснота за бъга, който е причина за ситуацията. Потребителите се оплакват от необичайна активност в Activity Monitor причинена от процес с името "kernel-task". Активирането увеличава температурата в корпуса и респективно забавя скоростта на работа.

Забиването на съдържанието на екрана е допълнено и от досаден звук на вентилатора. Съчетанието от тези фактори може да се превърне в предпоставка за допълнителни проблеми с хардуера на Apple MacBook Pro.

Някои от засегнатите потребители твърдят, че този недостатък поне от няколко седмици се забелязва в представянето на устройствата им. Странното е, че засяга единствено USB Type-C портовете в лявата част на корпуса.

 

 

Официалната страница за поддръжка на Apple не съдържа информация за проблема и респективно полезни съвети как да се справим със ситуацията.

Досегашните експерименти на потребителите, които са забелязали необичайната активност показва, че рестартирането на устройството не е достатъчно.

След като се зареди операционната система отново се появява "kernel-task" процеса, който предизвиква този недостатък.

Добрата новина е, че все пак има какво да правите, за да възстановите нормалната работа на вашия MacBook Pro.

Решението е да използвате конекторите в дясната част за зареждане на батерията, а портовете вляво ги запазете за свързване на периферни устройства. В този случай е вероятно да не се сблъсквате отново със този странен проблем.

Все пак дано компанията представя ъпдейт, който по-ефективно отстранява този бъг, чиито произход е свързан с високата работа и портовете.

Засегнатите модели са 15-инчовата версия на MacBook Pro от 2017г., както и 16-инчовия MacBook Pro (2019).

Следващата актуализация на macOS Catalina обещава да удължи живота на батерията и може да предложи необходимия пач, който да реши проблема.

 

Още от Digital: Apple ще представят лаптопи MacBook с процесори ARM през 2021г.