Google Assistant е виртуален асистент на компанията, който предлага много повече функционалности от услугата Google Now. Tози софтуер е създаден изцяло с идеята да си комуникира по-естествено с вас и разбира много по-добре контекста на думите и въпросите ви. Google вече потвърдиха, че планират да позволят на всички смартфони с Android 6.0 или по-висока версия на платформата да работят с Google Assistant. Общият брой на устройствата, покриващи изискването надхвърля 500 млн. броя. 

 

Някои потребители вече започнаха да получават дългоочаквания ъпдейт, който им позволява да работят с Google Assistant, предаде PhoneArena. Въпросната актуализация е част от нова версия на Google Play Services. От своя страна това означава, че ъпдейта не изисква допълнителни тестове от производителите на мобилни оператори. В следващите дни още повече смартфони с Android на пазара ще могат да работят с Google Assistant.

 

За да активирате виртуалният асистент трябва да използвате командата "OK Google" или да натиснете Home бутона. Основната разлика между Google Assistant и Google Now е, че новата услуга разбира контекста на думите и свързва смисъла на даден въпрос с предния, който сте задали. Ако все още не сте получили ъпдейта ще трябва да се въоръжите с още търпени, тъй като до броени дни Google Assistant ще е достъпна и за вашия смартфон.

 

Вижте какво е Google Assistant и как работи