Вече ви информирахме за най-интересните характеристики на Huawei Mate 10 и Mate 10 Pro. Tова са и първите устройства на компанията с Android 8.0 Oreo. Huawei официално започнаха актуализациите към Android 8.0 Oreo за Huawei P10 и P10 Plus в България

 

 

Aктуализацията към Android 8.0 Oreo включва и новият интерфейс EMUI 8.0, който се отличава с няколко интересни функционалности. Потребителите ще могат да се възползват от полезния Picture-in-Picture режим на камерата, както и да използват плаваща лента за нотификации и допълнителни АI-базирани оптимизации. Самият ъпдейт е с номер VTR-L29 8.0.0. 360 (C432) за международните модели на двата смартфона. Добре е да знаете, че ъпдейта е с размер от над 2GB.

 

 

Софтуерната актуализация включва и месечните Android пачове за сигурност за февруари. Huawei разпространяват на етапи ъпдейтите, спрямо различни региони и IMEI номерата на смартфоните в Европа. Това означава, че е нужно малко повече време Android Oreo да достигне до всички съвместими устройства. За да разберете дали ъпдейта е наличен и за вас, проверявайте периодично в менюто настройки или изчакайте, докато телефона сам не ви информира с нотификация, че може да изтеглите Android 8.0.

 

Oще от Digital: Най-интересните функции в Android 8.0 Oreo