Google вече потвърдиха, че са разработили "Dark Mode" режим, който на системно ниво променя интерфейса в Android 10. Това става не само с елементите от потребителския интерфейс на платформата, но също и в дизайна на мобилните приложения на външни разработчици. Google също така изразиха увереност да оптимизират всичките си популярни заглавия към "Dark Mode", докато разпространяват ъпдейтите към Android 10 за съвместимите устройства на производителите.

Oт xda-developers сега ни информират, че новата версия на Google Play вече предлага "Dark Mode" режим. Функцията е активирана по подразбиране и не изисква никакви действия от потребителите в менюто. Добре е да знаете, че нощния режим може да се използва единствено на смартфони, които вече са получили ъпдейт към Android 10. Версията на Google Play, която осигурява поддръжка на “Dark Mode” е с номер 16.6.25.

 

 

Предимствата на нощния режим са свързани предимно с батерията, тъй като редуцира консумацията на енергия. Успоредно с това “Dark Mode” не натоварва очите. Тази функция променя в тъмен нюанс почти всички компоненти от магазина за мобилни приложения, В следващите седмици броя на смартфоните с Android 10 ще се увеличи значително, което ще позволи на повече хора да изпробват сами как работи “Dark Mode” в онлайн магазина за компанията.

 

Oще от Digital: Kак да решим най-често срещаните проблеми с Google Play