Въпреки търговските санкции на американското правителство Huawei продължават да са един от най-големите производители на смартфони. Компанията е изпреварена единствено от Samsung по отношение на пазарния си дял в индустрията и работи усилено над следващите си флагмани. Ако всичко върви по план премиерата на Huawei P40 и P40 Pro ще е през март. Това означава, че конкуренцията ще се изостри значително след като стартират продажбите им на пазара, което се очаква няколко седмици по-късно.

 

Огромният интерес, който устройствата на Samsung и Huawei провокират сред потребителите стана причина за нова измама в интернет. Компания с името Kimtien продава огромен брой фалшиви смартфони, които имитират дизайна на популярни модели на Huawei и Samsung. Бъдете много внимателни, тъй като офертите са активни в AliExpress и можете лесно да бъдете заблудени. Ниската ценa на предлаганите смартфони вероятно може да ви подскаже за реалната ситуация, предаде GizmoChina.

 

 

В някои случаи устройствата на Kimtien струват не повече от 20% от цената на реалните устройства на пазара. Обърнете внимание на факта, че фалшивите им смартфони работят с МеdiaTek процесори, а не с чипове oт сериите Snapdragon, Exynos или Kirin. Въпреки това доста хора се заблуждават от публикуваните снимки, на които се вижда същия дизайн като легитимните смартфони. Ако пазарувате често в AliExpress прегледайте внимателно всяка една оферта, особено ако сте решили да си купите нов смартфон онлайн.

 

Още от Digital: 6 полезни приложения на старите ни смартфони