Още от Digital.bg: Samsung потвърдиха, че премиерата на Galaxy S21 ще е на 14 януари

 

Южно Корейският технологичен гигант Samsung публикува в официалният си YouTube канал много интересно и забавно видео, с което само за няколко часа събра над 100 000 гледания и стотици коментари от фенове.

Видеото е направено във филмов кино стил и е под формата на официален трейлър за предстоящото първо за годината световно технологично изложение – CES2021. В главнатите роли са журналистка, която се интересува, дали Samsung продължават подготовката си за предстоящият тазгодишен CES. Както и не професионален актьор, а самият Президент и ръководител на изследователският център на Samsung - Себастиън Сунг.

 

 

Впрочем той се справя много добре пред камерата и ако не знаехме предварително, че е мултидисциплинарен учен, с редица постижения в областите на невронауката, физиката, компютърните науки, машинното обучение на изкуствен интелект, то със сигурност щяхме да предположим, че е актьор.

След като Сунг предлага на журналистката да надникне в една от лабораториите на Samsung, вътре се крие неочаквана изненада. Десетки симпатични извънземни човечета работят над създаването на новите продукти и технологии на Samsung. Едно дори поздравява своя ръководител, но бързо разбира, че с него има неочакван гост.

 

 

Себастиън Сунг бързо се измъква от неловката ситуация и предлага на журналистката, да продължат към следващата лаборатория. След което изпод щората на входната врата надниква едно от извънземните.

Във видеото много добре е включен апел за носене на предпазни маски срещу COVID-19. Не само, че симпатичните извънземни са с маски на лицата, но и пред вратата на лабораторията стои дисплей, който указва, че входът в помещението е със задължително поставени маски. Както за хора, така и за извънземни.

 

 

В коментарите под видеото на Samsung открихме десетки интересни, като основната тема е, че извънземните са сред нас. Със сигурност много от вас са си задавали въпроса, как за по-малко от век, човечеството откри толкова много технологии, които сякаш идват от бъдещето или от някоя друга планета. Спомнете си какъв прогрес за технологиите е бил компютърът на Джон Атанасов, а сега почти всеки носи в джоба си хиляди пъти по-мощен компютър под формата на смартфон.

 

Сред интересните коментари се открояват сравнение с един от основните конкуренти на Samsung – Apple. В поста пише:

Apple: Designed by Apple in California (Проектирани от Apple в Калифорния)

Samsung: Designed by Aliens on Earth (Проектирани от Извънземни на Земята)

 

Друг интересен слогън е "Designed for humans - Designed by Aliens" (Проектирани за хора – Проектирани от Извънземни)

 

Не липсваха и забавни коментари от типа на:

Космическата агенциия: Инвестирахме милиарди в търсене на извънземни видове в Слънчевата система.

Samsung: Хей, защо губите милиарди? Елате в нашия изследователски център, Наехме много извънземни наскоро.

 

Други пък с усмивка смятат, че нагледно доказателство за извънземната намеса в Samsung е Space Zoom 100x функцията за приближаване в смартфоните, за да могат марсианците да гледат свободно родния дом, когато насочат камерите към небето.

 

 

Под видеото си Samsung пишат „Тази година на CES Samsung ще покаже как изграждаме по-добро нормално за всички чрез технологии от следващо поколение. Не пропускайте да надникнете в бъдещето!“ Конференцията ще започне на 11 Януари 2021 година в 9:00ч Американско източно стандартно време (EST), което означава, че в България живото предаване ще стартира в 16:00ч.