Преди седмица се състоя премиерата на дългоочакваният Xiaomi Mi 10 Ultra. Той бързо набра популярност и дори бе обявен от DxOMark за смартфонът с най-добрата камера в света.

Неговите сензори тепърва ще показват качествени снимки - основен 48MP с апертура f/1.9, перископичен 48MP с 5x оптично приближаване, 12MP телефото и 20MP ултра широкоъгълен.

 

 

В основата на хардуера стят 7nm+ процесор Qualcomm SM8250 Snapdragon 865, GPU Adreno 650 и до 16GB RAM памет, при която партниращият обем на сториджа е 512GB. Операционната система е Android 10, с потребителски интерфейс MIUI 12

Смартфонът наистина е впечатляващ и в техническите му характеристики му се набиват на очи трите големи 120. Това са 120Hz честота на опресняване на дисплея, 120x комбинирано приближаване на камерата и 120W бързо зареждане.

 

 

Последното не е нещо ново за Xiaomi, но при Mi 10 Ultra, според производителя, трябва да постига невероятни резултати. По време на презентацията си Xiaomi заявиха, че благодарение на своята технология, която се твърди, че е по-добра алтернатива на Qualcomm Quick Charge 5, батерията на смартфона с капацитет от 4500mAh ще се зареди за само 5 минути от 0% до 41%, а за пълен заряд ще са нужни точно 23 минути.

Дали обаче наистина е така? Вече започнаха да се появяват първите тестове на флагман смартфона и в тях се появиха интересни резултати. Във видеото, което сме приложили над тази статия, можете да видите тест, в началото на който Xiaomi Mi 10 Ultra е напълно изтощен и дори не може да се стартира.

В ляво от него има таймер, който отброява колко време смартфонът е свързан към зарядното. Оказва се, че Xiaomi не са дали най-точните параметри на зареждането си или са използвали различна от стандартната електрическа мрежа при тестовете си.

 

 

Разликата между заявените данни и реалността е доста сериозна и със сигурност китайците ще трябва да обяснят в близко време, как се е получило това разминаване.

Интересно е да видим и как се справя 50W безжично зареждане на бранда, за което Xiaomi заявяват, че от 0-100%, батерията ще се зареди за само 40 минути. Дали наистина е така – предстои да разберем скоро.

 

Още от Digital.bg: Подробно видео ревю на смартфона Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 

Музика: Bensound.com