Пазаруването в интернет е особено актуално в седмиците преди края на календарната година. Потребителите са заливани постоянно от интересни промоции, особено в контекста на "Черния петък". Възможността да се сдобиете с нещо ново е вълнуваща, но в определени случаи може да предизвика неочаквани проблеми.

Колкото по-активни сме в интернет пространството, толкова по-голям интерес представляваме за хакерите. Трябва да бъдете много внимателни, за да се предпазите и да гарантирате, че няма да станете жертва на онлайн измама. Microsoft също обръщат внимание на проблема и публикуваха няколко съвета, които могат да ни предпазят.

Първото ниво от защита е да премахнете слабите пароли в своите профили. Добър вариант е да използвате двуфакторна автентикация. Оптимално решение е да започнете да работите с мениджър за пароли, което ще ви спести ценно време и много неприятности.

 

 

Само тези няколко стъпки ще гарантират много по-висока сигурност при активността ви онлайн и търсенето на най-изгодните оферти. От Microsoft съветват да избягвате покупката на продукти, чиято цена изглежда твърде ниска. Същото може да се каже за предложенията да подарите Gift карта на свой приятел или да направите покупка от фалшив сайт.

Всеки четвърти потребител прави подобна грешка, докато търси различни стоки в интернет. Много голям проблем също е имейл комуникацията, кoето също се подценява от голям брой хора. Избягвайте съобщения, които не носят никакво послание, а включват единствено общи фрази и ви подканват да действате бързо.

Не кликвайте на линкове, които ви изглеждат подозрителни. Ако се нуждаете от допълнителна информация за даден продукт посетете официалния уеб сайт на производителя и компанията, която го предлага.

 

Още от Digital: Как, кога и какво пазаруват българите по време на Черния петък