Най-популярната видео платформа в интернет представи официално нова секция в менюто, която разкрива повече детайли за клиповете, които гледаме. Следващият път, когато стартирате дадено видео и харесате музиката, която върви във фонов режим ще може с едно кликване на бутона "Show More" да разберете кой е автора на парчето. Полето за описание към всеки клип вече ще съдържа информация за изпълнителите, авторите на текста и лейбълите на парчетата. YouTube ще включват и линк към официалния канал на съответния артист, предаде Engadget.

 

Новата функционалност ще е достъпна за всичките над 500 млн. потребители, които активно използват услугата. Google потвърдиха, че вече са стартирали разпространението ѝ, което означава, че скоро ще можем сами да използваме този инструмент. Функцията ще е интегрирана и към клиповете създадени от фенове и любители, както и към съдържанието в популярните влогове. YouTube се нуждаят от данни или от своята Content ID технологията или от партньорствата си с издатели и лейбъли, за да разпознае дадено парче.

 

 

Платформата сканира самото видео при процеса на качване, за да разбере какви песни използва и автоматично добавя новата секция. Обмисля се идеята за в бъдеще да бъде показвана още повече информация за парчетата. YouTube смятат, че с този нов инструмент всички творци и автори на съдържание ще бъдат кредитирани възможно най-пълноценно. Ако сте изпълнител, който няма договор с един от големите лейбъли или разрешение за използване на Content ID ще се наложи сами да добавите информация за вас към клиповете.

 

Oще от Digital: Пет полезни уеб приложения и разширения за YouTube