Инженерите на Google вече провеждат експерименти с интересна нова функция, която променя начина, по който изглеждат фоновите изображения в клиповете. Въпросният инструмент използва усъвършенствани алгоритми с изкуствен интелект и машинно обучение. Новата функция функционира като "зеления" екран в кино индустрията и позволява да промените изцяло фона на видео съдържанието в YouTube. Компанията е нарекла този инструмент с името "Mobile Real-Time Video Segmentation". 

 

Технологията за сегментиране ще позволи на авторите на съдържание да персонализират фоновите изображение на клиповете, за да ги направят по-атрактивни без необходимостта от специално оборудване. Това е само първата стъпка от мащабния план на Google да интегрират добавена реалност към видео платформата, предаде Mashable. В момента функцията е достъпна само за ограничен брой потребители, които използват YouTube Reels и тепърва предстоят още тестове.

 

 

YouTube Reels позволява да изберете 30 секунден клип и да добавите към него музика, филтри, специални ефекти и др. подобни компоненти. Ако всичко върви по план скоро функцията ще е налична за всички потребители. Идеята е обещаваща и вероятно ще се хареса на доста хора, които ще могат да създават още по-атрактивни клипове в своите профили. Новият инструмент е само поредното доказателство за разнообразните приложения на технологиите с изкуствен интелект.

 

Вижте как да търсите в самите видео клипове в YouTube по ключова дума