Собствениците на смартфони с Аndroid много скоро ще могат да използват една полезна функция в YouTube, която сме свикнали да виждаме в модерните уеб браузъри. Google вече експериментират с въвеждането на Incognito режим във видео услугата, който няма да запазва информация за активността на потребителите. Това може да е полезно в редица ситуации, особено когато използвате едно устройство заедно с други хора. В момента функцията е ограниченa до малък брой хора, но скоро ще може да се използва от всички.

 

 

Новият Incognito режим за смартфоните с Android в YouTube ще може да се активира след като кликнете върху аватара на профила ви в услугата в горния десен ъгъл. Според данните сегашните Switch Account и Sign Out ще бъдат обединени в една опция, а свободното място ще бъде заето от Turn on Incognito, информира AndroidPolice. Функцията ще работи по същия начин, както идентичните предложения за Google Chrome и другите популярни браузъри в интернет. 

 

 

Новият режим няма да запазва никаква информация за търсенията и активността ви в YouTube, но също така ще блокира всички канали, които следвате. Активирането на Incognito Mode ще промени визията на аватара, който ще бъде заместен от собствена инкогнито иконка. По този начин ще разбирате кога сте стартирали тази функционалност. Няма да е нужно да изтегляте нова версия на приложението, тъй като Google автоматично ще ъпдейтнат профилите ни.

 

Oще от Digital: Ето как YouTube ще ни напомня, когато гледаме твърде много видео