YouTube е най-популярната видео платформа в интернет, с която можем бързо да намираме и стартираме любимите си клипове. Откриването на съдържание е само един от акцентите в услугата, която предоставя и разнообразни възможности за комуникация. Традиционната секция за коментари под всеки клип не е единствения начин, по който може да общувате с приятелите си, докато се забавлявате в YouTube, тъй като Google предлага и опция за директен чат.

 

Ако не сте чували за тази функция вероятно е защото не е доста популярна сред потребителите. Все пак по този начин има как лесно да изпратите линк към интересно видео на любим човек от смартфоните. Google изглежда не са доволни от броя на хората, които използват функцията за директен чат в YouTube и потвърдиха, че ще я премахнат от профилите ни. Вече няма да можем да изпращаме директни съобщения в услугата от 18 септември, съобщава Engadget.

 

 

Конкретна причина за това решение на Google не е публикувана официално. Логично изглежда компанията да насочи усилията си към подобряване на секцията за коментари в YouTube. За разлика от функцията за директни съобщения този тип метод за комуникация се радва на голяма популярност сред потребителите. Собствениците на смартфони ще имат достъп до по-удобен начин за споделяне на линкове към видео клиповете в YouTube.

 

Още от Digital: Пет лесни начина за споделяне на YouTube видеоклипове