Разнообразната колекция от съдържание, която предлага YouTube обещава дълги часове забавление. Най-популярната видео платформа е подходящо решение за гледане на забавни клипове, музикални изпълнения, документални филми и много др. Google също така опитват да предложат ефективни методи за монетизиране на видео клиповете за авторите на съдържаниe.

По този начин компанията гарантира постоянен ъплоуд на атрактивни клипове в услугата. YouTube може да се превърне в сериозен източник на приходи за собственици на профили и инфлуенсъри, които се следват от голяма аудитория. Една от идеите, над които работи компанията е да се намали негативния натиск върху акаунтите в YouTube.

За да го направят Google дори са готови да започнат да скриват данни колко хора са натиснали "Dislike" бутона, за да изразят разочарованието или недоволството си от даден клип. Някои други платформи, сред които Instagram също възприеха подобна стратегия в опит да стимулират своите потребители да бъдат по-активни в качването на съдържание.

 

 

Вече са стартирали тестове с ограничена група от потребители, които вместо конкретния брой нехаресвания виждат единствено самия бутон без към него да има детайли колко пъти е натиснат. Основната цел на Google е да преустанови практиката умишлено да се провеждат кампании за създаване на негативен имидж на дадено видео.

В интернет дори е измислен термин за хора, които активно използват подобни методи да влияят на популярността на потребителите и това е "Dislike Mobs". Актуалната настройка е програмирана да показва както харесванията, така и нехаресванията в панел точно под самото видео.

Информацията е видима и от YouTube Studio акаунта на автора на съдържание. Компанията иска публично да показва само колко хора са харесали определен клип. Много често потребителите отварят дадено видео и когато видят, че има повече неодобрителни мнения от харесвания и дори не го гледат. 

Въвеждането на функцията би предложила решение на проблема, като засега няма информация кога промените ще са налични за всички профили.

 

 

Oще от Digital: YouTube ще позволи да споделяме части от видео клиповете онлайн