YouTube полагат много усилия и инвестират все повече средства, за да гарантират качеството на видео съдържанието в профилите ни. Въпреки това продължава да се разпространяват клипове, които съдържат неподходящи кадри или обиди на религиозна или етническа основа. Лично шефката на YouTube, Сюзън Войчички потвърди, че се обръща голямо внимание на този проблем и ще се предприемат много допълнителни стъпки, докато не бъде отстранен. По този начин ще се защитят интересите на авторите и рекламодателите. 

 

В официално изявление на Google се споменава, че през следващата година броя на служителите, които се борят срещу разпространението на неподходящо съдържание ще бъде увеличен до 10 хил. души, предаде TechCrunch. Успоредно с това YouTube тества и нови алгоритми, които да филтрират клиповете и да блокират онези от тях, включващи нецензурни кадри или сцени, които дискриминират. Този проблем е най-силно изразен сред младата аудитория, тъй като имат достъп до неподходящи за възрастта си клипове.

 

YouTube вече въведоха нови правила за качване и филтриране на клиповете. Според официалните данни благодарение на тях са блокирани над 2 млн. видео материала качени в повече от 50 хил. канала. Усилията в тази насока са похвални, тъй като неподходящото съдържание е един от най-големите проблеми на модерното интернет общество. Ситуацията не е ограничена само до YouTube, но касае и другите популярни социални мрежи като Facebook и Twitter, които на свой ред се борят с този проблем.

 

Вижте шест трика в YouTube, които е добре да пробвате