YouTube винаги е била платформа, която обещава дълги часове забавление на потребителите. Освен традиционните музикални клипове, интервюта и документални филми можете да откриете атрактивно съдържание в редица категории и жанрове. Най-популярната видео услуга в интернет постоянно стимулира авторите да бъдат още по-креативни и да ъплоудват още по-качествени клипове в YouTube. 

През последните месеци голяма популярност предизвика формата за споделяне на кратко видео с продължителност 15 секунди, който бе въведен от TikTok. Невероятният успех на приложението и факта, че премина над 2 млрд. инсталации за водещите платформи няма как да останат незабелязани от Google. 

Компанията вече е готова с нова функционалност, която се казва YouTube Shorts и представлява формат за създаване, редактиране и ъплоудване на кратки видео клипове в профилите ни. На този етап YouTube Shorts все още е в бета фаза на разработка, но Google се надяват в обратна връзка със своите потребители да извлекат пълния потенциал от възможността за качване на 15-секундни клипове в YouTube. 

 

 

Компанията е обърнала специално внимание на разнообразието от инструменти, с които всеки собственик на смартфон може лесно  бързо да създава качествено съдържание, когато е в движение. Google обещават "Multi-Segment Camera" функционалност с опция за сливане на няколко различни клипа. за контрол на скоростта и др.

Потребителите ще имат достъп до разнообразна колекция от музикално съдържание и да споделят бързо своите клипове в YouTube. От Google се надяват да изградят мащабна общност от автори и фенове по цял свят, който да популяризиран новия формат за качване на 15-секундни клипове в услугата.

Алгоритмите на Google ще улесняват откриването на съдържание в YouTube Shorts, като на началната страница ще бъде добавена секция с достъп до късометражните клипове. Повече от 2 млрд. души гледат всеки месец видео в своите профили, което е сериозна бизнес възможност за монетизиране на видео съдържанието в YouTube Shorts.

Времето ще покаже дали интеграцията на тази функция ще оправдае очакванията и ще се превърне в хит сред потребителите.

 

Oще от Digital: Как да настроим Youtube и други популярни приложения да превъртат клиповете с 10 секунди напред или назад