YouTube се превръща във все по-популярна платформа за гледане видео съдържание, което се излъчва на живо. Според официалните данни на The Financial Times посещаемостта на тези клипове се е увеличила с приблизително 80% през последната година. Продуктовият директор на YouTube, Нийл Моан потвърди информацията и уточни, че броя на видео материалите, които се предават на живо са отчели ръст от над 30% за същия период. 

 

Потребителите проявяват все по-голям интерес към Live предаванията, което допринася за по-големия трафик на видео платформата в интернет. Най-гледаното видео излъчвано на живо е тазгодишния финал в Шампионската лига по футбол, който е наблюдаван в реално време от 2.2 млн. зрители. Целта на Google е да превърнат YouTube в най-добрата услуга за споделяне и гледане на видео клипове, излъчвани на живо и изглежда успяват да се справят с тази задача. 

 

Facebook и Snapchat също вече предлагат подобни функционалности на своите потребители. От социалната мрежа дори потвърдиха, че гледаме три пъти повече съдържание, което се излъчва на живо, в сравнение с нормалните видео клипове. По всичко личи, че това е следващата голяма революция в начина, по който консумираме мултимедийно съдържание в интернет. За потребителите Live видео клиповете представляват чудесна възможност да бъдат близо до харесваните от тях знаменитости.

 

Вижте как да гледаме YouTube в 4K резолюция с 60 кадъра в секунда