Специалисти oт YouTube дивизията на компанията заедно с Universal Music Group комбинираха усилията си във впечатляващ проект. Идеята им е да променят изцяло начина, по който се наслаждаваме на любимите си музикални парчета във видео платформата. За да го постигнат са подбрали специална селекция от класически музикални клипове, които вече ще са налични за потребителите в HD формат. Целта е въпросната колекция да включва над 1000 парчета, информира МаkeUseOf.

 

Акцента е върху музика, която е създадена през 80-те и 90-те години на миналия век, тъй като е записана в по-стари формати, влияещи негативно на качеството им. Google използваха официалния си блог да ни информират, че вече са налични първите 100 клипа, които са част от амбициозния проект. Въпросното видео съдържание е на популярни изпълнителни като Billy Idol, Beastie Boys, Boyz II Men, George Strait, Janet Jackson, Kiss, Lady Antebellum, Lady Gaga, Lionel Richie, Meat Loaf, Smokey Robinson, The Killers и Tom Petty.

 

 

Плановете предвиждат всяка седмица да бъдат добавяни още клипове към уникалната колекция. По този начин техния брой ще надхвърли 1000 преди края на следващата година. Любителите на музиката със сигурност ще харесат този проект на YouTube и Universal Music Group, тъй като ще им позволи да се забавляват по изцяло нов начин с любимите си парчета. Всеки клип, който стане част от колекцията ще добави тага "Remastered" към описанието си, което гарантира HD качеството.

 

Oще от Digital: Как да идентифицираме музика и песни от YouTube видео