Стрийминг платформите промениха начина, по който слушаме музика и гледаме видео, независимо какво устройство използваме. Spotify и Netflix се утвърдиха като две от водещите услуги в тази категория, но определено не са единствените. Google също полагат много усилия да се възползват от невероятния интерес на потребителите към услугите за стрийминг.

Това доведе до премиерата на YouTube Music - актуализирано приложение, което наследи Google Play Music в портфолиото на компанията. Алгоритмите на компанията предлагат интересни възможности да откриват ново и атрактивно музикално съдържание. Услугата например предлага персонализирани миксове, които се грижат за доброто настроение всеки ден.

YouTube Music също така предлага най-популярните парчета от различни части на планетата. Компанията постоянно експериментира с различни идеи, които да направят платформата по-добра за масовия потребител.

 

 

От AndroidHeadlines ни информират за подобренията, които да очакваме в следващата голяма версия на музикалната услуга. Най-атрактивната функция ще позволи да слушате парчета във фонов режим, като тази опция бе безплатна и в Google Play Music. Все пак ще отнеме време на компанията да позволи на всички потребители да се възползват от тази привилегия.

Интеграцията на функцията е полезна, тъй като ще позволи да слушате музика, дори когато се заключи дисплея на мобилните устройства. Предвидена е и поддръжка на Google Assistant Drive Mode режима на шофиране. Собствениците на смарт часовници, които работят с Wear OS 2.0 също ще могат да използват YouTube Music след като получат новата актуализация.

 

Още от Digital: Shazam вече може да идентифицира песни, които слушаме в YouTube Music