Стрийминг услугите постепенно се превръщат в предпочитан метод за слушане на музика от милиони потребители по цял свят. Смартфоните и постоянният достъп до интернет ни позволяват да стартираме любимите си парчета, дори когато сме в движение. Google също предлагат подобен продукт, но досега той не бе достъпен на територията на България. Това ограничение, обаче остава в историята, защото от днес YouTube Music вече е налична и за потребителите в нашата страна.

 

 

Услугата е създадена да улесни максимално процеса на откриване на любимите ви парчета и албуми, но също така използва алгоритми, които препоръчват атрактивно ново съдържание. YouTube Music предлага и възможност едновременно да слушате, да търсите музика, докато гледате видео клипове. Предвидена е и смарт функция за търсене, с която да откриете името на дадено парче, дори ако не се сещате как се казва. Това може да стане дори с въвеждане на част от текста, който сте запомнили.

 

 

Българските потребители ще имат достъп до две версии на услугата. Стандартният YouTube Music план възпроизвежда реклами и е безплатен. Ако сте склонни да преминете към премиум версията YouTube Music Premium ще има как да слушате музика офлайн, но също да изтегляте съдържание и да спрете рекламите. Компанията предлага безплатен период от един месец, в който да изпробвате YouTube Music Premium, а след това ще трябва да плащате месечна такса от 8.99 лв.

 

Ето и 6 преимущества на услугата YouTube Music:


1.    Музиката на едно място: не само музикалните клипове, но и официалните албуми, сингълите, ремиксите, концертите, както и бутиковата музика от YouTube.


2.    Персонализирани предложения. Начален екран, който се адаптира динамично, за да ви препоръча най-доброто, като се съобрази с това, което сте слушали преди, къде се намирате в момента и какво правите. Във фитнеса сте, тогава защо не послушате музика за тренировка или отпускаща музика докато пътувате за работа? Точната музика е винаги в правилния момент и е специално подбрана за вас.


3.    Хиляди плейлисти от всеки жанр, за всяко настроение и за всяка дейност. Това означава, че без значение каква музика харесвате, къде се намирате, какво правите или в какво настроение сте, лесно можете да намерите точния плейлист за този момент.


4.    Интелигентно търсене – ние ще намерим песента, дори и да не си спомняте как се казва. Можете също да търсите по части от текстове на песни, дори и ако ги въведете сгрешени. Потърсете дори елементи, които си спомняте от видеото, например „рап флейта“ и ще намерите това, което търсите.


5.    Най-актуалните музикални клипове. YouTube Music има секция “Актуална музика” с най-новите музикални заглавия от последните няколко дни.  


6.    Нямате интернет? Никакъв проблем. Предплатеният YouTube Music Premium, наред с липсата на реклами ви дава възможност да изтегляте любимата си музика, за да я слушате офлайн. Освен това можете да слушате музика във фонов режим - музиката продължава да звучи, докато използвате други приложения или при заключен екран. В случай че вие забравите, вашият Offline Mixtape автоматично изтегля песните, които харесвате.

 

Oще от Digital: Как да идентифицираме музика и песни от YouTube видео