YouTube e първият уеб сайт, който милиони потребители отварят, когато търсят атрактивно видео съдържание в интернет. Следващата амбициозна цел на Google е да превърнат платформата и в предпочитан източник на актуални новини. За да постигнат тази цел от компанията са решили да инвестират $25 млн. за разработването на нови функции, които да улеснят откриването на подобно съдържание в YouTube. Водещ акцент ще бъдат ексклузивните новини, информира блога на YouTube.

 

Google искат в случай на инцидент, природно бедствие, терористичен акт или друго събитие да ни накарат да отворим профилите си, за да следим какво се случва в реално време. Част от предвидената сума ще бъде инвестирана, за да се помогне на редица организации да създават собствени видео емисии. Първоначално тази функционалност ще е достъпна за ограничен брой хора, които ще виждат кратки превю клипове с линкове към пълното видео на дадена статия, публикувана в профила им. 

 

Видео платформата вече ще промотира ексклузивно съдържание от своите партньори директно в търсачката и раздела "Top News". За в бъдеще ще можем да използваме нова секция, която се казва "Breaking News". Oт YouTube също така ще ни информират с уведомления, когато стартира стрийминг на живо, позволявайки ни да следим събитията директно от профилите си. Планирани са 17 държави, които до дни ще имат достъп до тези функции, а техния брой ще се удвои в следващите месеци.

 

Oще от Digital: Пет полезни уеб приложения и разширения за YouTube