Много любители на музиката обичат да се забавляват с караоке. Ако и вие сте един от тях вероятно ще се зарадвате да научите за Youka. Всъщност това е уеб сайт, който ще ви позволи да се забавлявате по вълнуващ начин със своето хоби. Тази страница позволява да създадете караоке версии на всяко видео в YouTube. Единственото условие е текста на парчетата да бъде наличен онлайн. Името Youka представлява съкращение от "YouTube To Karaoke", предаде TheExpressTribune.

 

Самият уеб сайт работи като използва компютърни алгоритми за разделяне на вокалите от музиката в парчетата, които слушате. След това остава само да се добавят текстовете. Youka е страница разработена от Анди Байо, който потвърди, че платформата му функционира с помощта на Spleeter. Услугата се грижи за разделяне на вокалите, като друго предимство на Youka е, че платформата е достъпна на 108 различни езика, което определено е доста впечатляващо постижение.

 

 

Youka предлага възможност да слушате караоке версия на дадена песен без вокали, като чувате единствено инструменталите. Другият вариант е да изберете "А Капела" режима, който акцентира изцяло върху вокалите. Услугата е в бета фаза на разработка, но въпреки това е достатъчно бърза и ефективна, като работи на практика с всяко видео в YouTube. Създателят на Youka търси допълнително финансиране да развива проекта, но също така планира да "отвори кода" на страницата за външни разработчици и потребители.

 

Още от Digital: YouTube създадоха колекция от стари музикални видео клипове във HD формат