Yahoo планира да изтрие цялото съдържание на своите форуми, познати като Yahoo Groups, съобщава The Verge. Преди години те бяха много популярни, но с навлизането на социалните мрежи и Reddit, започнаха да губят потребители. Въпреки че все още има и активни групи, Yahoo смята, че е време да закрие услугата поне частично.

 

Компанията обяви, че от 28-ми октомври потребителите на Yahoo Groups вече няма да могат да публикуват ново съдържание. След това хората ще имат време до 14-ти декември да архивират данните си, защото на тази дата компанията ще изтрие цялото съдържание на Yahoo Groups. В това число попадат файлове, анкети, линкове, папки, снимки, календари, прикачени файлове и т.н.

 

Самите групи ще продължат да съществуват, но вече няма да са публични. Ако потребител иска да се присъедини към някоя от тях, ще трябва да поиска покана и одобрение от администратор. Хората, които членуват в групите, ще могат да продължат да комуникират помежду си само по имейл. Поне засега, тъй като компанията не е казвала какви са по-нататъшните ѝ планове за Groups.

 

Още от Digital: Ето как изглежда новото лого на Yahoo