Световните продажби на смартфони oтчетоха минимален ръст от 1% през третото тримесечие на годината. Може да ви прозвучи странно, но това е първото увеличение в този сегмент от две години насам. Xiaomi е една от компаниите, която може да се похвали с най-добро представяне за този период. Китайският бранд е успял да продаде 32.7 млн. устройства и вече притежава 9.1% дял от глобалния пазар на смартфони. Това е достатъчно Xiaomi да са четвъртия най-голям производител в индустрията, съобщава GizChina.

 

Oт Xiaomi проведоха специална конференция в Япония, на която се похвалиха с успешното представяне през изминалото тримесечие. Компанията успява да изпревари Oppo, които имат 8.7% благодaрение на 31.2 млн. продажби за третото тримесечие. По този начин Xiaomi са изпреварени единствено от Samsung, Huawei и Apple в пазара на смартфони, което е впечатляващо постижение. Разликата между Xiaomi и Apple (13%) е по-малко от 4% и вероятно ще се превърне в следващата амбициозна цел за компанията.

 

 

Според официалните данни Xiaomi вече оперират в над 90 държави по цял свят, като китайския производител е изключително доволен от резултатите в 42 от тях. Това означава, че в почти половината региони Xiaomi са един от петте най-големи производители на смартфони. Доста потребители не знаят, че компанията предлага разнообразно портфолио от свързани към интернет джаджи. В момента IoT платформите на Xiaomi се използват активно от над 213 млн. устройства.

 

Oще от Digital: Xiaomi строят завод, който ще произвежда всяка минута по 60 5G смартфона