Геймърските смартфони са сравнително нова пазарна ниша, която постепенно набира популярност. Аsus и Lenovo вече представиха новото си поколение премиум устройства с уникален дизайн и впечатляващи характеристики. Най-мощните смартфони за игри, обаче продължават да бъдат твърде скъпи за масовия потребител.

Xiaomi смятат, че могат да предложат нещо по-различно с премиерата на първия геймърски смартфон, който е част от бранда Redmi. Китайският производител е известен с невероятното съчетание от качество, функции от високия клас и изгодна цена, което предлага на своите потребители. Смартфоните за игри могат да бъдат атрактивни и достъпни, както ще разберем на 27 април.

Тогава ще бъде показан първият геймърски смартфон Redmi, койтo ще бъде представен като част от K40 серията. В задната част ще има тройна камера, както и геймърски слайдер, който включва Shoulder бутони и LED осветление около сензорите, когато се активира от бутон в корпуса.

 

 

Техническите спецификации не са потвърдени официално, но се очаква да видим AMOLED дисплей със 144Hz честота за опресняване на кадрите. От компанията вероятно ще използват МеdiaTek Dimensity 1200 процесор и поне 12GB RAM. Самият екран ще е с диагонал от 6.7 инча и ще включва поддръжка на HDR видео.

Батерията ще е 5000mAh и ще използва 67W зареждане. Основната камера вероятно ще бъде 64-мегапикселов Sony IMX866, съобщава PlayfulDroid. Софтуерни оптимизации ще позволят на потребителите да извлекат максима от хардуера. Ако Xiaomi успеят да представят най-евтиния смартфон за игри определено могат да превърнат устройството в хит на пазара.

Премиерата е само след седмица, когато освен данни за другите функции ще научим и колко ще струва геймърския смартфон на Redmi.

 

Още от Digital: Защо геймърските смартфони ще са следващия хит