Смартфоните са подходящи игри, тъй като предлагат много вълнуващи възможности за забавление. Големите тъчскрийн дисплеи със 120Hz честота за опресняване и поддръжка на HDR10 видео гарантират максимално реалистични кадри. Мощните процесори и допълнителните софтуерни оптимизации на разработчиците допълнително ни пренасят в геймплея на игрите.

Геймърските смартфони са пазарна ниша, която се развива сравнително бавно, но със стабилни темпове. Аsus са един от най-активните брандове, като Lenovo също вече предлага премиум смартфони за гейминг. Xiaomi също имат присъствие в този сектор с бранда Black Shark. Последният модел от серията бе представен през март 2020г.

Компанията ще продължи традицията и ще представи Xiaomi Black Shark 4 още преди края на месеца. Конкретната дата е 23 март, съобщава TechRadar. Устройството вече се появи в Google Play, което е допълнителна индикация за наближаващата премиера.

Xiaomi се очаква да покажат две версии на смартфона, а именно Black Shark 4 и Black Shark 4 Pro.

 

 

Най-интересната характеристика ще бъде Qualcomm Snapdragon 888 процесора. Това е първия 5-нанометров чип на компанията, който има 5G модем. Премиум версията ще включва и 12GB RAM, което ще гарантира оптимални възможности за забавление дори с най-тежките игри.

Бързата скорост на смартфона ще бъде допълнена от голям дисплей с честота за опресняване на кадрите от 144Hz и Quad HD+ резолюция. Базовият модел ще е наличен на по-достъпна цена и ще предложи съчетание от 8GB RAM и Full HD+ резолюция.

Xiaomi вероятно ще използват различен процесор, който ще бъде Qualcomm Snapdragon 870 в Xiaomi Black Shark 4. Данните разкриват, че смартфоните ще имат 4500mAh батерии, които ще поддържат 120W бързо зареждане. Вградената памет от 256GB ще може да се увеличи допълнително със слот за microSD карта.

Премиерата на 23 март ще ни разкрие кога и на каква цена ще може да купим устройството на европейския пазар.

 

Още от Digital: Първият гъвкав смартфон на Xiaomi ще има дисплей, който се сгъва навътре