Samsung и Huawei вече представиха първите смартфони с гъвкави дисплеи на пазара и скоро към тях се очаква да се присъединят и другите водещи производители. Технологията е доста впечатляваща и ще внесе една от най-големите промени в дизайна на устройствата от премиерата на първия iPhone. Разбира се ще е необходимо да проявим търпение преди тази иновация да стане масово достъпна за всички, тъй като цените на гъвкавите смартфони са от порядъка на €2000.

 

 

Еволюцията на технологията и конкуренцията между компании постепенно ще редуцира тази стойност. Xiaomi също проявяват интерес към гъвкавите дисплеи и работят над прототип, който видяхме във видео качено от шефа на компанията. Официалната премиера на този модел ще стане факт през второто тримесечие на годината, съобщава GizChina. Близки до Xiaomi източници също така твърдят, че най-голямото предимство на смартфона ще бъде цената му на пазара. 

 

 

Нов доклад на iGyaan разкрива, че първото устройство на Xiaomi с този дизайн ще бъде два пъти по-евтин от своите конкуренти на пазара. Това е възможно заради партньорството на компанията с Visionox Technology в производството на OLED дисплеите за смартфона. Очакванията са цената на европейския пазар да е от порядъка на €999, което може да привлече вниманието на доста потребители към уникалния му дизайн.

 

Още от Digital: Аndroid ще поддържа и устройства с гъвкави дисплеи