Xiaomi може да се похвали, че е една от най-успешните компании в пазара на смартфони през последните тримесечия. Китайският производител продължава агресивно да разширява своя дял и подготвя серия от интересни премиери през 2020г. Така например вече разбрахме, че премиерата на Xiaomi Mi 10 и Mi 10 Pro ще е до седмици. Сега вниманието ни е привлечено от още един атрактивен модел на компанията. Оказва се, че Xiaomi са патентовали марката "Pоco F2".

 

Едва ли има съмнение, че това име ще бъде свързано с дългоочаквания наследник на Xiaomi Pocophone F1. Припомняме ви, че този модел бе представен преди две години и се превърна в голям хит сред потребителите. Мнозина очакваха да видим нова версия на Pocophone F1 през 2019г., но това така и не се случи. Регистрацията на търговската марка "Poco F2" е гаранция, че компанията не се е отказала от плановете си да развива този бранд в пазара на смартфони.

 

 

На този етап не разполагаме с никакви детайли за техническите спецификации, предаде GizmoChina. Единственото, което знаем е, че Xiaomi Pocophone F2 ще бъде представен през 2020г. Оригиналният модел предлагаше впечатляващия хардуер на флагманите с Android, но на по-изгодна цена. Няма да е изненадващо, ако компанията продължи с тази стратегия и с премиерата на Poco F2. Водещ акцент за Xiaomi през настоящата година ще бъдат устройствата с 5G технологията.

 

Oще от Digital: Xiaomi вече са четвъртият най-голям производител на смартфони в света