Китайският производител ще проведе след броени дни събитие, на което ще бъдат показани смартфоните от Redmi Note 11 серията. Това ще се случи на 28 октомври, когато най-вероятно ще видим два модела. Според някои анализатори е възможно гамата да включва и трети смартфон с името Note 11 Pro+, който да допълни Redmi Note 11 и Redmi Note 11 Pro.

По време на събитието ще бъде представен и умния часовник Redmi Watch 2. Новите устройства ще имат важно значение за стратегията на Xiaomi през последното тримесечие, когато конкуренцията се очертава да бъде доста сериозна. Публикация на компанията в социалните мрежи потвърждава една от най-интересните характеристики на Redmi Note 11.

Смартфоните ще поддържат 120W технология за зареждане, което досега бе отличителна характеристика на премиум устройствата. Така за първи път Redmi моделите, които са фокусирани към средния клас ще се възползват от 120W зареждане, съобщава gsmarena.

 

 

По този начин Redmi Note 11 ще представлява сериозен ъппрейд над възможностите, които предлага Note 10, а именно 67W в Китай и 33W за глобалната версия. Технологиите за бързо зареждане набират все по-голяма популярност, като 120W система е налична единствено за Xiaomi 11T Pro и Xiaomi Mix 4.

Интеграцията на функцията в Redmi Note 11 и Redmi Note 11 Pro е сигурна гаранция, че това ще са едни от най-търсените смартфони от средния клас. Teхническите спецификации на стандартният модел се очаква да включват 6.5" дисплей с IPS матрица, FullHD+ резолюция и 120Hz честота за опресняване на кадрите.

Toзи модел ще се захранва от Dimensity 820 процесор и ще има 50МР камера, 5000mAh батерия, както и конфигурации с максимум 512GB памет и 8GB RAM. Премиум устройството ще има по-голям екран с AMOLED технологията и по-бърз Dimensity 920 чип, като на гърба ни очаква 108МР камера.

 

Още от Digital: Xiaomi е най-големият производител на 5G смартфони с Аndroid