В тази кутия стои един от най-добрите смартфони с цена до 500 лева, които днес можем да намерим на пазара в България. Реално при Redmi Note 10S, Xiaomi не са допуснали компромис в нито едно отношение, като по този начин смартфона идеално покрива нуждите на 90% от потребителите, които искат хубав смартфон.

Да това не е флагман, но пък в наши дни флагманите са с няколко пъти по-висока цена от тази на Note 10S и съгласете се, че много малко хора използват пълният им технически потенциал. Колкото и невероятно да звучи, но над половината от хората, които притежават флагман смартфон, обикновено го използват само за разговори, Интернет, социални мрежи и стандартни снимки. Но с този И така, нека отворим кутията и ви запознаем подробно с този Redmi Note 10S.

Тук вътре освен телефона, намираме дежурните книжки с инструкции, игла за отваряне на SIM слот, USB Type-C кабел за зареждане и пренос на данни, бързо зарядно и прозрачен силиконов кейс. Върху дисплея на смартфона пък Xiaomi са оставили вграден протектор. Винаги сме давали положителна оценка за наличието на тези две екстри в базовата окомплектовка, защото благодарение на тях смартфонът е защитен още с изваждането от кутията си.

 

 

Дизайнът на Redmi Note 10S може д ви се стори познат и това е съвсем нормално. Той много наподобява този на Redmi Note 10 Pro и е почти реципрочен с този на стандартният Redmi Note 10. Всъщност и размерите на корпуса при двата е един и същи - 160.5мм на 74.5мм, с дебелина на профила 8.3мм и тегло от 179гр. Сериозна разлика обаче има в цветовите разновиддности, които тук са още по-ефектни.

Те носят имената Deep Sea Blue, кокоето може да бъде срещанато и като Ocean Blue, Shadow Black, наричано и Onyx Gray, както и Pebble White, който пък на някои места е определен като Frost White. Но най-общо казано ще ги наречем - синя, черна и бяла версия.

 

 

Целият корпус на смартфона е направен от поликарбон, който върху гърба умело имитира стъкло, а периферията е като метална. Материалите определено изглеждат качествени и освен визуално, също като усещане при допир се възприемат като такива. Дори в тъмнта версия, която тестваме ние, повърхността не се цапа прекалено много с пръстови отпечатъци, като почистването им става много лесно.

Сглобката на отделните елементи е добра. При опитите ни за изкривяване на корпуса, той не поддава, не се чуват и неприятни припуквания и скърцания, както при по-нискокачествените сглобки. Корупса е с IP53 защита от прах и вода, което ви дава известно спокойствие, че ако завали лек дъжд и телефона е в ръката ви докато говорите, той няма да се повреди.

 

 

Заради заоблените си периферни страни и ъгли, Redmi Note 10S е удибен за държане в ръка. Както вертикално по време на разговори и брауз и социални мрежи, така и хоризонтално, когато гледаме видео или играем игри. Както с кейс, така и без него, смартфонът не се пързаля, което определено е голям плюс. Контролните бутони са изнесени в дясната периферна част, като в този за активиране е вграден четец на пръстови отпечатъци.

Теста ни с десет последователни опита за отключване показва, че всичките стават почти мигновено и са успешни. Освен чрез Fingerprint, смартфонът може да бъде отключен и посредством AI face unlock. Изкуствен интелект, който си партнира предната селфи камера и бързо разпознава собственика на смартфона, за да го отключи.

 

 

Продължавайки да разглеждаме периферията, ще отбележим още нещо, което ни прави впечатление и то е, че смартфона има 3.5мм аудио жак и два стерео високоговорителя. Те са с Hi-Res Audio сертификация и определено оставаме доволни от силата с която пресъздават звук. Освен това звукът е и достатъчно чист, но за да не ви преразказваме как звучи, направихме този саунд тест, за да добиете най-обективна представа. Това пък е звук, който записахме с микрофона в шумна среда. По същият начин ще ви чуват и събеседниците ви по време на разговори.

И така стигаме до техническите параметри на Xiaomi Redmi Note 10S. Резултатите от тестовете на които ги подложихме, ще откриете във втората част на това видео ревю, която Digital.bg предстои да публикува скоро. А сега, ако Xiaomi Redmi Note 10S ви е харесал но все пак искате да притежавате най-доброто от най-доброто, което могат да предложат Xiomi, можете да изгледате и нашето видео ревю на флагман модела на китайският технологичен гигант - Xiaomi Mi 11 Ultra. За ваше улеснение, директен линк към видеото сме приложили тук долу.