Вижте още видео ревюто в което тестваме смартфона Xiaomi Redmi Note 10 - Дисплей, хардуер, камери и батерия 

 

Неотдавна ви запознахме с доста атрактивният смартфон Redmi Note 10. Определяме го като атрактивен, не само защото успява да ни спечели с красив дизайн и добри технически характеристики, а и защото това е постигнато, без цената на устройството да бъде прекалено висока. Т

ака този модел на Xiaomi се позиционира в бюджетният ценови клас и е предназначен за масовият потребител, който най-общо казано получава повече за по-малко пари. Освен Redmi Note 10 обаче, Xiaomi имат и още един интересен модел, който надгражда базата на този и се казва Redmi Note 10 Pro. Именно с него Digital.bg ще ви запознае в това свое видео ревю.

При нас за тест е малко по-специалната версия от Mi Fan Festival, която идва в черна кутия с космически мотиви, иначе стандартната кутия е бяла. Отваряйки горния капак пред нас се появява ефектна картичка, стикерите от която могат да се свалят и залепват например на гърба на смартфона, на бюрото или лаптопа ви.

В първата оранжева кутия, освен книжки с инструкции, има игла за отваряне на SIM слота и прозрачен силиконов кейс. Винаги сме оценявали положително наличието на тази екстра в комплект. Тя потенциално спестява много нерви и пари. В кутията има още USB Type-C кабел за зареждане и пренос на данни, както и бързо 35W зарядно.

А това уважаеми дами и господа е Redmi Note 10 Pro в невероятно красивият си градиентен бронзов цвят. Определено Xiaomi имат точка от нас за него. Модулът с камерите стърчи малко повече извън основния корпус, но когато сложим кейса, всичко застава в една равнина.

 

 

Привидно Redmi Note 10 и 10 Pro изглеждат еднакви. Една и съща форма, разположение на камерите върху гърба, форма на дисплея и вградена в него селфи камера. Всъщност обаче Pro е доста по-различен. На първо място, той е по-голям, защото има с 0.24" по-голям дисплей, но въпреки това профилът му е по-тънък - 8.1мм спрямо 8.3мм при стандартният Note 10.

Разглеждайки периферията не можем да не отбележим нещо, което много ни липсва при почти всички нови смартфони, а тук макар и в толкова тънък корпус е намерило място - 3.5мм аудио жак. Така спокойно можете да свържете жично слушалки и да слушате музика, докато зареждате смартфона си.

 

 

Тук ще ви обърнем внимание и на това малко кръгче до дупката за микрофона. Под него се намира инфрачервеният порт, който позволява на Note 10 Pro да се използва като дистанционно за телевизори, аудио системи, климатици и други. По с тези три последователни дупки пък се намира единият от двата стерео Hi-Res високоговорителя. Вторият се намира симетрично в долната периферна част. Звукът който пресъздават е доста силен и в същото време чист.

Предлагаме ви във видеото над тази статия да чуете саунд тест, който направихме специално за вас. Това пък е глас, който записахме с микрофоните в шумна среда, съгласете се, че се чува доста отчетливо. Така е и при разговори, като тук ще отбележим, че смартфона има слот за 2 отделни 4G SIM карти и допълнителна карта памет, а не хибриден, който ви ограничава да се лишите от едната SIM за сметка на допълнителна памет, както при много други съвременни смартфони.

 

 

В дясната част на корпуса на Redmi Note 10 Pro се намират курсора за звука и бутона за активиране. В него е вграден четец на пръстови отпечатъци, който по време на тестовете ни се справя отлично. От 10 последователни опита за отключване, нямаме нито един неуспешен.

И така, време е да спрем поглед върху дисплея на смартфона, който определено заслужава вниманието ни. И то не само защото е направо огромен и на него е удоволствие да се гледа видео и да се играят игри. Факторите, които спомагат за удоволствието са други. На първо място - независимо, че представител на бюджетният ценови клас, този смартфон има AMOLED дисплей.

 

 

Технология, която винаги сме ценяли и определяли като голямо преимущество. AMOLED гарантира реалистични, наситени и контрастни цветове. А и смартфоните с дисплеи с тази технология предлагат и много практичната функция Allays on Display. Следващият ключов елемент е много високата яркост, която стандартно е 450 нита, но постига и пикови стойности до 1200 нита.

Това ни позволява спокойно да работим с Note 10 Pro навън дори когато грее ярко слънце. Както виждате в този случай сме насочили директно кум дисплея силният ни студиен прожектор и съдържанието на него отново е добре видимо. Налична е и изравняващата цветовете HDR10 технология. Следващият много ключов момент при дисплея на смартфона е честотата му на опресняване. 120Hz ще се харесат много на геймърите. Когато не играете игри пък можете софруерно да изберете честота от 60Hz. И за финал, този FHD+ дисплей е с много високо ниво на защита - Corning Gorilla Glass 5. Което означава, че шансът да се надраска при носене на смартфона в джоба с други предмети е съвсем минимален.

 

 

Да, по всичко личи, че Redmi Note 10 Pro е един смартфон, на който определено си заслужава да обърнете внимание, ако търсите устройство с достъпна цена и добри параметри. Това обаче не е всичко. Във втората част на това видео ревю, ще продължим с тестовете си и ще ви запознаем подробно с хардуера, камерите и батерията на модела. Интересното тепърва предстои.