Xiaomi са един от популярните производители на смартфони, който се радва на голяма популярност в Китай. Достъпните им устройства постепенно ги превръщат и във все по-атрактивен избор и на европейския пазар. Компанията иска да привлече вниманието на любителите на мобилната фотография и планират да представят смартфон с 64-мегапикселова камера. Устройството ще се продава първо в Китай.

 

Едва ли, обаче компанията ще се ограничи единствено до многолюдната държава и ще стартира продажбите му и на европейския континент. Тук е момента да отбележим, че Samsung в момента са единствения производител, който разработва 64-мегапикселова камера за смартфони, Въпросният сензор се казва Bright GW1 и ще се използва първо от предстоящо устройство, което ще стане част от Galaxy A серията.

 

 

След това Xiaomi ще получат привилегията да са първия друг бранд, който използва 64-мегапикселова камера в собствено устройство с Android. Toзи сензор използва алгоритми, комбиниращи данните от четири пиксела в един. Крайният резултат е 16-мегапикселови изображения с оптимално качество с големина от 1.6 микрона. Новата камера поддържа Super Phase Detection автофокус, HDR видео и Dual Conversion Gain (DCG). Oстава да разберем как ще се казва 64МР смартфон на Xiaomi.

 

Още от Digital: Шефът на Xiaomi загуби бас за 250 милиона лева