Xiaomi е компания, която се радва на все по-голяма популярност в Европа. Това се дължи предимно на разнообразното им портфолио от смартфони, което се отличава с високо качество и ниска цена. Инженерите на Xiaomi вече работят над още една интересна концепция, която определено ще се хареса на доста хора. Компанията патентова пред Световната служба за интелектуална собственост (WIP0) метод, описващ зареждане на смартфон от соларни панели.

 

 

Данните са от публикация на LetsGoDigital, които ни разкриват малко повече детайли за плановете на компанията. Xiaomi проявяват интерес към идеята задната част на устройството да е покрита със соларни панели от ново поколение. По този начин ще може да се генерира енергия, докато го използвате или е оставено под пряка слънчева светлина. Идеята е интересна, но не знаем колко време ще е нужно, за да се зареди смартфона на 100%.

 

 

Снимките разкриват дизайн на смартфон, който има безрамков дисплей. Липсата на предна камера вероятно означава, че сензора ще се прибира и показва зад екрана. Сензорът за пръстов отпечатък ще е вграден в дисплея, за да остави достатъчно място за фотоволтаичните панели в задната част. Все още е рано да коментираме техническите спецификации на устройството, което притежава нужния потенциал да стане хит на пазара.

 

 

Oще от Digital: Xiaomi разработват смартфон с 64-мегапикселова камера