Xiaomi се утвърдиха като предпочитан производител на смартфони сред европейските потребители. Атрактивното портофлио на компанията включва разнообразие от модели, които предлагат премиум характеристики на достъпна цена. Специален акцент в  стратегията на Xiaomi са и флагмани като Xiaomi Mi 11 Ultra - смартфона с най-добра камера, според DxOMark.

Китайският производител ще продължи да бъде доста активен и планира да разшири влиянието си в нови пазарни сегменти. Xiaomi проявяват интерес към пазара на таблети с нова серия устройства, които вероятно ще станат част от Mi Pad серията. В интернет се появиха данни за поне три модела с имената K81, K81A и K82.

Кодовите им наименования са Enuma, Elish и Nabu, информира AndroidAuthority. Припомняме ви, че компанията за последно представи таблети преди три години с Mi Pad 4 гамата. Все още не знаем дали новите таблети на Xiaomi ще бъдат представени като Mi Pad 5 или под нов бранд, като премиерата им ще изостри силно конкуренцията на европейския пазар.

 

 

Трите устройства от новата серия ще са оборудвани с четворни камера модули, които ще включват Main/UltraWide/Macro и Depth сензори. Максималното качество на звука ще се гарантира от същия брой високоговорители. Xiaomi ще се погрижат да предложат още една практична функция, а именно безжично зареждане.

Дисплеите на таблетите ще бъдат базирани на IPS технологията и ще поддържат 120Hz честота за опресняване. Това е ясна индикация, че моделите ще са насочени към премиум сегмента. Резолюцията ще е 2560х1080 пиксела, като таблетите ще имат NFC сензори. Xiaomi ще използват процесори на Qualcomm в новите си предложения.

K81 и  К81А се очаква да бъдат най-атрактивните таблети от гамата и да са базирани на Qualcomm Snapdragon 870 процесор. Третият модел вероятно ще използва Snapdragon 860, както и 12МР камера. На този етап няма детайли за големината на дисплеите и капацитета на батериите, които ни очакват в таблетите на Xiaomi през 2021г.

 

Още от Digital: Xiaomi Mi 11 вече се продава в България на цена от 1569 лв