Камерите са един от ключовите компоненти на смартфоните и респективно са обект на най-сериозни иновации. Водещите производители вече експериментират с разработването на обективи, чиято структура наподобява тази на перископ. Най-добрият пример за подобна иновация е Huawei P30 Pro, който предлага впечатляващи възможности за мобилна фотография. Xiaomi също проявяват интерес към тази технология.

 

От GizmoChina ни информират, че компанията е патентовала на собствено име дизайн за перископ камера. Пълното име на регистрацията е “Camera Components and Electronic Devices”. Концепцията предвижда използването на основен обектив с висока резолюция, чиято работа се подпомага от минимум един допълнителен сензор. Патентът описва оптична ос, която е разположена перпендикулярно на основната камера.

 

 

Изграждането на подобна структура позволява да се използва асистиращия сензор на перископа без увеличение на основния обектив. Все още не разполагаме с информация кои ще бъдат първите устройства на Xiaomi с новата технология. Със сигурност, обаче тази иновация ще стане част от премиум смартфоните с Android от най-високия клас. Така Xiaomi ще се превърнат в поредния бранд с интерес към уникалната технология.

 

Още от Digital: Xiaomi разработват смартфон с 64-мегапикселова камера