Xiaоmi се стремят да предлагат на потребители смартфони с впечатляващи камери и това ще продължи да бъде отличителна характеристика на бъдещите им устройства. Китайският производител освен добрия хардуер разработва и много софтуерни функции, с които извлича максима от възможностите на сензорите. 

От AndroidHeadlines сега ни информират, че Xiaomi вече тестват нов камера режим с името "AI Shutter". Тази функция се очаква да бъде едно от подобренията, които ни очакват в MIUI 12 ъпдейта. Както името подсказва "AI Shutter"представлява aлтернативна версия на популярната "Top Shot" функционалност, която е достъпна за смартфоните Google Pixel. 

Краткото описание в предстояща версия на приложението MIUI Camera ни разкрива, че "AI Shutter" позволява да изберем най-добрите моменти с натискането на Shutter бутона. Този ефект се постига със заснемането на няколко последователни кадъра, а след това алгоритми с изкуствен интелект подбират най-качествената снимка.

Собствениците на смартфоните Google Pixel могат да направят същото като активират "Motion" функцията от менюто на камера приложението. 

 

 

Интеграцията на подобен режим е полезно решение за случаите, когато някой случайно премигва или прави друго движение, което може да провали иначе перфектния кадър. Функции като "Top Shot" и "AI Shutter" са подходящи за снимане на домашните ни любимци, както и други бързо движещи се обекти. 

Подобна е и идеята на "Burst Shot" режимите, които от години са неизменна част от камерите на смартфоните. Все пак съществуват няколко разлики. Така например в "AI Shutter" функцията на Xiaomi няма да ви се налага да задържате продължително бутона, за да направите няколко последователни кадъра. 

Успоредно с това няма да се притеснявате за вградената памет на смартфона, тъй като с "AI Shutter" правите само една снимка (най-добрия кадър, който е избран от AI алгоритми), а не няколко, както при стандартните "Burst Shot" режими. Oт Xiaomi също така работят над поддръжка за жестови команди във "Full-Screen" в камера приложението на MIUI 12

Тепърва ще разбираме какви други изненади подготвя компанията с предстоящия ъпдейт.

 

Още от Digital: Xiaomi спират да произвеждат 4G смартфони до края на 2020г.